De revolutie genaamd “kunstmatige intelligentie”

De beste AI bronnen op het web!

Het combineren van verschillende technieken, zoals instruction prompting, role prompting en few shot prompting, zorgen ervoor dat het AI Systeem betere antwoorden kan geven

Combineer diverse prompting technieken en krijg betere antwoorden.

Door het combineren van technieken zoals instruction prompting, role prompting en few shot prompting kan ChatGPT betere antwoorden geven. Met instruction prompting krijgt het model specifieke instructies, waardoor het gerichtere en juiste antwoorden kan geven. Role prompting helpt het model om in verschillende rollen te denken, zoals een leraar, en zo beter te begrijpen wat er van hem verwacht wordt. Few shot prompting zorgt ervoor dat ChatGPT snel nieuwe dingen kan leren en goede antwoorden kan geven door middel van voorbeelden en informatie. Deze technieken helpen ChatGPT om beter te begrijpen wat er gevraagd wordt en maken het een nuttig hulpmiddel in situaties zoals klantenservice, onderwijs en tekstcreatie.
Combining

Dive into deep learning

https://www.d2l.ai/index.html

Oefening - voer deze Few Shot Prompt actie zelf eens uit in ChatGPT

Trots gelegen in het hart van Amsterdam, is het Vondelpark een groene oase die zowel inwoners als bezoekers betovert met zijn natuurlijke schoonheid. Dit park, dat jaarlijks miljoenen bezoekers trekt, is niet alleen een plek van rust en ontspanning, maar ook een thuis voor een verscheidenheid aan inheemse diersoorten.

Wandelend over de schilderachtige paden, krijgen bezoekers de kans om enkele van de meest geliefde inheemse dieren van Nederland te observeren. De majestueuze reiger, statig en onverstoorbaar, is een frequente verschijning bij de vele vijvers van het park. Scherpe ogen kunnen ook de ijsvogel [vogel] spotten, een prachtige vogel bekend om zijn heldere, blauwe veren.

In de schaduw van de talrijke bomen vind je eekhoorns [knaagdier] , met hun pluimstaarten in de lucht, terwijl ze op zoek gaan naar voedsel. Mollen [zoogdier], hoewel minder zichtbaar, zijn ook aanwezig, hun hopen aarde zijn stille getuigen van hun ondergrondse activiteiten.

Een bezoek aan het Vondelpark zou niet compleet zijn zonder het vrolijke gekwetter van de huismus en het hoge, heldere geluid van de winterkoning. Beide vogels zijn alomtegenwoordig in het park en voegen muziek toe aan de serene omgeving.

Als de avond valt, komen vleermuizen [zoogdier] tot leven, zwenkend en duikend in de schemering op zoek naar insecten. En, als je geluk hebt, kan je ook de vos tegenkomen, een schuwe nachtbewoner die zich meestal verborgen houdt.

Het Vondelpark, met zijn harmonieuze mix van natuur en stadsleven, is ongetwijfeld een waardevol toevluchtsoord voor deze inheemse dieren en een must-see voor natuurliefhebbers die Amsterdam bezoeken.

Zoals je ziet staan een aantal inheemse diersoorten tussen haakjes. De output van ChatGPT is dat het programma een keurig lijstje met beschrijving opmaakt met alle dieren, ook de dieren zonder haakjes. Middels Few Shot Prompting kan je AI systemen dus patronen leren herkennen. Het is ook heel handig om lange teksten te analyseren op bepaalde elementen. Dit kan je helpen bij analyses voor je werk studie of bedrijf. Let wel dit is een eenvoudige doch duidelijke weergave.

Share This
/** * Adding a color picker to your form * * @link https://wpforms.com/developers/how-to-add-a-color-picker-to-your-form/ */ function wpf_dev_color_picker_field() { ?>