Word een expert in Prompt Engineering! Direct toepasbare slimme AI Prompts

 

Vastgoed prompts

Als je overweegt je huis of vastgoed te verkopen, weet je dat effectieve communicatie essentieel is om de juiste koper aan te trekken. Maar wist je dat prompt engineering je hierbij kan helpen? Deze techniek, die zijn oorsprong vindt in de wereld van kunstmatige intelligentie, kan de manier waarop je jouw woning presenteert revolutioneren.

Door het gebruik van gerichte prompts kan ChatGPT je helpen bij het opstellen van boeiende en overtuigende beschrijvingen van jouw eigendom. Of je nu de unieke kenmerken van je huis wilt benadrukken, het verhaal van de wijk wilt vertellen of potentiële investeerders wilt informeren over rendementsmogelijkheden, prompt engineering en ChatGPT kunnen je boodschap op maat maken voor jouw doelgroep.

In een markt waar elke koper op zoek is naar dat ene speciale huis, kan het optimaliseren van je communicatie net het verschil maken tussen een snelle verkoop en maanden wachten. Ontdek de voordelen van prompt engineering met ChatGPT en zet je vastgoed in de schijnwerpers!

De prompts

Vervang de tekst tussen de haakjes door je eigen tekst.

Ik ben in het bezit van een [SPECIFIEK SOORT EIGENDOM] dat ik strategisch wil promoten en adverteren voor de [GEDETAILLEERDE DOELGROEP]. Kun je mij helpen bij het opstellen van een boeiende en aantrekkelijke beschrijving die met name de [UNIEKE VERKOOPPUNT], [EXCLUSIEVE VOORZIENING OF EIGENSCHAP], en andere noemenswaardige kenmerken belicht? Daarnaast is het eigendom centraal gelegen in [WIJK OF STAD NAAM], een locatie bekend om zijn [BEKENDE OF HISTORISCHE BEZIENSWAARDIGHEID/ATTRACTIE], [CULTUREEL OF GEMEENSCHAPPELIJK EVENEMENT], en [BESCHRIJF DE SFEER]. Ik zou ook graag informatie willen opnemen over de lokale demografie, het openbaar vervoer en de omliggende infrastructuur die waarde toevoegen aan het eigendom. Kun je daarnaast de potentiële investerings- of verhuuropbrengstprospecten benadrukken op basis van de huidige markttrends?

Kun je mij voorzien van een woningbeschrijving voor mijn [SOORT EIGENDOM] die boeiende taal gebruikt om aan te spreken op [DOELGROEP], zoals [BIJVOEGLIJK NAAMWOORD] professionals of [BIJVOEGLIJK NAAMWOORD] gezinnen? Ik wil graag het [UNIEKE KENMERK] en de [VOORZIENING] benadrukken, evenals de ligging in [WIJK/STAD] nabij [BEZIENSWAARDIGHEID/ATTRACTIE].

Ik moet een woningbeschrijving schrijven voor mijn [SOORT EIGENDOM] die de [AANTAL] slaapkamers en [AANTAL] badkamers laat zien, evenals het [UNIEKE KENMERK]. Kun je wat taalgebruik suggereren die de nabijheid van [BEZIENSWAARDIGHEID/ATTRACTIE] benadrukt, evenals de [BESCHRIJVING VAN DE WIJK/BUURT] wijk?

Je bent copywriter voor een makelaarskantoor.

Als copywriter voor een makelaarskantoor is het essentieel om pakkende, overtuigende teksten te schrijven die potentiële kopers aanspreken. Kan je op basis van onderstaande antwoorden [ tussen haakjes] een pakkende verkooptekst schrijven die geschikt is om bijvoorbeeld op Funda.nl te gebruiken?

Kernwaarden van het huis:

 • Wat maakt deze woning uniek in vergelijking met andere woningen op de markt? [JOUW ANTWOORD]
 • Welke moderne voorzieningen zijn in de woning aanwezig? [JOUW ANTWOORD]
 • Hoe past deze woning in de dromen en aspiraties van een potentiële koper? [JOUW ANTWOORD]

Locatievoordelen:

 • Welke voorzieningen zijn er in de buurt? (scholen, winkels, recreatiemogelijkheden, etc.) [JOUW ANTWOORD]
 • Hoe is de bereikbaarheid van deze woning? [JOUW ANTWOORD]
 • Wat zeggen huidige bewoners over de buurt? [JOUW ANTWOORD]

Emotionele aansluiting:

 • Hoe zou het voelen om elke ochtend op te staan in deze woning? [JOUW ANTWOORD]
 • Welke herinneringen kunnen gezinnen hier opbouwen? [JOUW ANTWOORD]
 • Welke sfeer ademt het huis uit en hoe draagt dit bij aan het dagelijks leven van de bewoners? [JOUW ANTWOORD]

Investeringsoverweging:

 • Hoe heeft de woningmarkt zich de afgelopen jaren in deze regio ontwikkeld? [JOUW ANTWOORD]
 • Wat zijn de verwachtingen voor de toekomstige waarde van deze woning? [JOUW ANTWOORD]
 • Hoe zou deze aankoop kunnen dienen als een slimme financiële investering voor de toekomst? [JOUW ANTWOORD]

Huisdetails:

 • Wat zijn de technische en architectonische hoogtepunten van de woning? [JOUW ANTWOORD]
 • Welke renovaties of verbeteringen zijn er recentelijk uitgevoerd? [JOUW ANTWOORD]
 • Hoe is de indeling en hoe functioneel is deze voor verschillende soorten bewoners (bijv. gezinnen, alleenstaanden, ouderen)? [JOUW ANTWOORD]

Visuele prikkel:

 • Hoe zou je de esthetiek van de woning in drie woorden beschrijven? [JOUW ANTWOORD]
 • Welk gevoel roept de interieurinrichting op? [JOUW ANTWOORD]
 • Hoe kan de tuin of buitenruimte bijdragen aan de levenskwaliteit van de bewoners? [JOUW ANTWOORD]

Leuke casus!

Je kan ChatGPT ook gewoon vragen om een tekst op bijvoorbeeld Funda te herschrijven.

Ter illustratie, onderstaande volledig random gekozen tekst hebben wij geknipt van de Funda.nl website:

Screenshot 2023 08 08 161925

Vervolgens hebben wij aan ChatGPT de volgende prompt gegeven:

Je bent een copywriter bij een makelaarskantoor. We bieden je straks een verkooptekst van een huis aan. Het is jouw taak om deze tekst te optimaliseren en te verbeteren. De test moet gericht zijn op het wekken van de interesse van potentiele kopers. Als deze opdracht duidelijk is antwoord je met “Ja”. Hierna zal dan de tekst volgen om te herschrijven.

Naar aanleiding van deze prompt en de daarna geplakte tekst heeft ChatGPT het artikel als volgt herschreven:

Screenshot 2023 08 08 163924

Is deze tekst beter? Naar ons bescheiden mening wel. De tekst van ChatGPT speelt meer in op de menselijk emotie.

De intro “Stap binnen in deze charmante hoekwoning” komt op ons veel beter over dan “Deze CHARMANTE HOEKWONING ligt ….” De tekst van de makelaar is niet slecht, maar de tekst van ChatGPT loopt beter en is naar onze mening opakkender.

Daarnaast kan ook deze ChatGPT tekst nog verder naar smaak worden aangepast zodat er een nog betere tekst ontstaat. Het voornaamste voordeel van ChatGPT in deze businesscase is de enorme tijdwinst die geboekt kan worden bij het schrijven van dit soort teksten.

/** * Adding a color picker to your form * * @link https://wpforms.com/developers/how-to-add-a-color-picker-to-your-form/ */ function wpf_dev_color_picker_field() { ?>