Onze mening over kunstmatige intelligentie (AI)

Onze visie & missie

Visie:

Onze visie is een wereld waarin kunstmatige intelligentie (AI) wordt ingezet om simpel en geestdodend werk van mensen over te nemen, waardoor ze zich kunnen richten op taken die meer menselijke creativiteit, inzicht en emotie vereisen. We geloven dat AI ons kan helpen bij analytische taken en logisch redeneren zonder emoties, wat leidt tot betere objectieve besluitvorming en vooruitgang in verschillende sectoren.

We erkennen echter ook de valkuilen van AI en het belang van menselijke betrokkenheid. Het is essentieel dat we de biasses in AI herkennen en elimineren, en dat menselijke besluitvorming altijd een cruciale rol blijft spelen. AI zal banen veranderen en sommige banen doen verdwijnen, maar het biedt ook nieuwe mogelijkheden en creëert nieuwe banen. We geloven dat iedereen de kans heeft om relevant te blijven in de snel evoluerende wereld van AI, zolang ze zichzelf blijven ontwikkelen en meegaan met de ontwikkelingen.

 

Missie:

Onze missie is om mensen te informeren, te inspireren en hen praktische hulpmiddelen te bieden om zichzelf te ontwikkelen op het gebied van AI. Via onze website willen we laagdrempelige toegang bieden tot informatie over AI-programma’s zoals ChatGPT, waardoor mensen kunnen leren hoe ze AI kunnen benutten en effectief kunnen samenwerken met intelligente systemen.

We streven ernaar om mensen bewust te maken van de mogelijkheden en uitdagingen van AI, zodat ze kunnen profiteren van de voordelen ervan en tegelijkertijd de controle behouden. Onze website fungeert als een bron van kennis, training en begeleiding, zodat iedereen de kans heeft om te groeien en te gedijen in een wereld waar AI een steeds grotere rol speelt.

Samen werken we aan een toekomst waarin AI ons ondersteunt, verrijkt en ons in staat stelt om als mensheid vooruitgang te boeken.

Tot slot willen wij aangeven dat AI nog steeds in de kinderschoenen staat. We staan aan de vooravond van de echte grote doorbraken. De ooit geldende wet van Moore (dat computers iedere 24 maanden in kracht verdubbelen) gaat niet meer op. AI-systemen zoals ChatGPT lijken zich meer iedere 2 maanden ontwikkeling te verdubbelen. Eng? We durven het niet te zeggen. Wij zijn er echter wel van overtuigd dat mensen eigenschappen bezitten die de komende jaren niet door AI geëvenaard kunnen worden. Wij zijn er ook van overtuigd dat met name kantoorbanen (Juristen, boekhouders, procesmanagers, administrateurs, copywriters, marketeers enzovoorts) zich bewust moeten zijn van de risico’s die AI voor hen met zich meebrengt. Voor praktische beroepen zoals installateurs, elektriciens, mensen in de bouw van gebouwen, infra e.d. zal AI voorlopig alleen maar een hulpmiddel zijn….

Let wel dit is onze visie, missie en mening niets meer en niets minder. Denk jij hier anders over, dan horen wij dat graag! 

Share This
/** * Adding a color picker to your form * * @link https://wpforms.com/developers/how-to-add-a-color-picker-to-your-form/ */ function wpf_dev_color_picker_field() { ?>