de meest relevante artikelen en nieuws over kunstmatige intelligentie op één plek!

 

Google Bard als lifecoach?

De toekomst is hier, en die kan wel eens de antwoorden hebben op de meest prangende vragen in je leven. Google, een technologiereus die altijd voorop heeft gelopen in innovatie, waagt zich nu in de wereld van therapie. Hun nieuwste toevoeging aan de AI-familie? Een levenscoach die advies biedt over alles, van ingewikkelde carrièrestappen tot gecompliceerde relatieproblemen.

In samenwerking met AI-trainingsgigant Scale AI is Google’s Deep Mind deze veelbelovende chatbot aan het perfectioneren. Meer dan 100 experts uit diverse velden testen de bot grondig, onderzoekend hoe bekwaam deze is in het aanpakken van echte, diepgaande en persoonlijke uitdagingen.

Neem bijvoorbeeld een testsituatie waarin een gebruiker advies zoekt over hoe een uitnodiging voor een bruiloft in het buitenland af te wijzen vanwege financiële beperkingen. Google’s AI biedt moeiteloos advies op maat, rekening houdend met de nuances van de gegeven situatie.

Het gaat echter niet alleen om wijze raad. De AI van Google breidt zijn capaciteiten uit om aan 21 verschillende levensvaardigheden te voldoen. Van medische inzichten tot het suggereren van een nieuwe hobby, deze chatbot staat voor je klaar. En als je budgetbewust bent? De plannerfunctie is er om speciaal voor jou financiële strategieën uit te stippelen.

Echter, met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid. Zelfs Google’s eigen AI-experts hebben hun zorgen geuit. Te zwaar leunen op een machine voor cruciale levensbeslissingen kan gebruikers van hun autonomie beroven en mogelijk zelfs hun welzijn schaden.

De opwinding rond AI is voelbaar, met het overweldigende succes van tools als ChatGPT die de onverzadigbare honger van mensen naar geautomatiseerd advies tonen. Maar er is een keerzijde. Hoewel AI veelvoorkomende therapeutische valkuilen vermijdt, waarschuwen specialisten dat het de menselijke touch mist.

Robi Ludwig, een gerenommeerd psychotherapeut, gaf haar mening over de discussie: “AI heeft zijn sterke punten, vooral bij bepaalde groepen. Maar mensen zijn gecompliceerd. AI zal je gevoelens niet beantwoorden. We verlangen naar echte menselijke connecties.”

Toch lijkt voor velen een imperfecte AI een baken van hoop tegen de achtergrond van eenzaamheid. Dit is niet zonder risico’s, zoals blijkt uit een tragische gebeurtenis gerapporteerd door La Libre.

Terwijl de AI-golf voortraast, blijven we worstelen met moeilijke vragen. Hoe combineren we gebruikersonafhankelijkheid met hun welzijn? Hoeveel persoonlijk inzicht moeten giganten zoals Google hebben?

Eén ding is duidelijk: AI lijkt menselijke diensten aan te vullen, niet te vervangen. Maar wat de uiteindelijke grenzen van deze technologie zijn? Dat zal de tijd moeten uitwijzen.

Naar onze mening is het hier dus ook weer van belang de juiste prompts te geven. Zonder goede prompts zal het advies van Bard waarschijnlijk nergens op slaan…. to be continued dus 😉

Share This

Share This

Share this post with your friends!

/** * Adding a color picker to your form * * @link https://wpforms.com/developers/how-to-add-a-color-picker-to-your-form/ */ function wpf_dev_color_picker_field() { ?>