de meest relevante artikelen en nieuws over kunstmatige intelligentie op één plek!

 

ChatGPT wordt AI-veiligheidsassistent aan boord van P&OML schepen.

AI aan boord: Hoe ChatGPT de veiligheid van P&OML schepen verbetert

Stel je voor dat je altijd en overal een veiligheidsassistent op zak hebt, klaar om je in real-time te ondersteunen bij al je veiligheidsvragen, en dat in elke taal. Dankzij de samenwerking tussen P&O Maritime Logistics (P&OML) en ChatGPT is dit nu realiteit.

AISA: De digitale veiligheidsassistent

P&OML heeft AISA (AI Safety Assistant) geïntroduceerd, een toepassing die gebaseerd is op de kracht van ChatGPT. Het gebruik van deze AI-gestuurde assistent heeft de offshore en maritieme dienstverlener al aanzienlijke tijdsbesparingen opgeleverd. Crewleden en walmanagers hebben nu direct toegang tot antwoorden op hun vragen, aanvullende leessuggesties en veiligheidsadvies.

Benjamin Neal, hoofd van HSSEQ bij P&OML, is enthousiast: “AISA verbetert de productiviteit en heeft tijd en administratie aan boord bespaard. Het is alsof je een veiligheidsassistent in je zak hebt.”

Continue evolutie

Sinds de lancering in mei 2023 heeft AISA al een upgrade gekregen naar versie 2.0 en momenteel werkt P&OML samen met Microsoft aan AISA 3.0. Deze assistent kan richtlijnen geven over veiligheidsmaatregelen, hoe risicobeoordelingen uit te voeren en waar levensreddende regelmaterialen te vinden.

Instant HSSEQ-ondersteuning

Bemanningsleden en personeel stellen gemiddeld 200 vragen per week via AISA. Dankzij dit systeem krijgen ze direct antwoord, in plaats van te moeten wachten op een reactie van het walteam of zelf lang te zoeken.

Blik op de toekomst

AISA 3.0 zal worden geïntegreerd in Microsoft Azure en SharePoint voor nog meer inzichten. P&OML’s klanten kunnen ook van AISA profiteren, waarbij sommigen het al hebben gebruikt tijdens audits. Neal benadrukt echter het belang van voorzichtigheid: “ChatGPT, hoewel een krachtig hulpmiddel, is niet immuun voor misbruik of het potentieel genereren van onnauwkeurige informatie.”

P&OML blijft echter niet stilstaan bij AISA. Er zijn al plannen in de maak om een soortgelijke assistent te introduceren om bemanningen te ondersteunen bij schipsonderhoud en andere functies binnen P&OML.
Met een focus op technologiegedreven leiderschap zet P&OML vaart achter zijn investering in het verbeteren en uitbreiden van AISA in de vloot. Het is een spannende tijd voor de maritieme sector en het lijkt erop dat AI een steeds grotere rol gaat spelen in het waarborgen van de veiligheid op zee.

Share This

Share This

Share this post with your friends!

/** * Adding a color picker to your form * * @link https://wpforms.com/developers/how-to-add-a-color-picker-to-your-form/ */ function wpf_dev_color_picker_field() { ?>