de meest relevante artikelen en nieuws over kunstmatige intelligentie op één plek!

 

ChatGPT-4 heeft toegang tot het internet

In de dynamische wereld van technologie biedt OpenAI, het door Microsoft ondersteunde bedrijf achter ChatGPT, een baanbrekende functionaliteit: ChatGPT doorzoekt nu het internet in realtime, waardoor gebruikers altijd toegang hebben tot de meest actuele informatie.

open ai bing

Voorheen baseerde ChatGPT zijn kennis uitsluitend op gegevens tot september 2021, wat betekende dat bij vragen over recente gebeurtenissen, zoals de laatste aardbeving in Turkije, het antwoord was: “Sorry, ik kan geen real-time informatie verstrekken”.

Sommigen zagen dit gebrek aan actuele informatie als een beperking. Nu deze beperking is weggenomen, stelt Tomas Chamorro-Premuzic, professor bedrijfspsychologie aan het University College London: “Je kunt dit nu beschouwen als een bron van het laatste nieuws en actuele gebeurtenissen”. Hij suggereert dat ChatGPT momenteel een groot deel van de vragen opvangt die vroeger naar zoekmachines of nieuwsbronnen gingen.

Maar, zoals altijd, zijn er ook zorgen. ChatGPT biedt snelle antwoorden, maar de nauwkeurigheid van deze antwoorden is een punt van discussie. “Als het niet op een betrouwbare manier aangeeft wat de bronnen zijn, dan zijn er zorgen over de nauwkeurigheid”, voegt meneer Chamorro-Premuzic toe.

Het is cruciaal te benadrukken dat OpenAI onder toezicht staat van Amerikaanse toezichthouders vanwege het risico dat ChatGPT mogelijk valse informatie verspreidt. De Federal Trade Commission (FTC) heeft informatie opgevraagd over hoe het bedrijf risico’s voor de reputatie van mensen aanpakt.

De introductie van deze realtime zoekfunctie in ChatGPT komt niet zonder uitdagingen. Hoewel de technologie directe toegang heeft tot het internet, is er altijd een risico op het verspreiden van schadelijke of onjuiste informatie die recentelijk online is gezet.

Op de vraag waarom OpenAI deze stap heeft gezet, geeft ChatGPT aan dat de ontwikkeling van taalmodellen tijdsintensief en kostbaar is, dat real-time gegevens onnauwkeurigheden kunnen introduceren, en er zorgen zijn over privacy en ethiek, vooral bij het toegang krijgen tot real-time informatie.

De recente vernieuwingen in ChatGPT onderstrepen het voortdurende dilemma in de AI-sector. Terwijl AI steeds nuttiger wordt, zijn er ook zorgen over de potentiële gevaren en mogelijkheden tot misbruik. Het is een fascinerende tijd voor de wereld van AI, en de manier waarop we besluiten deze technologie te benaderen, zal bepalend zijn voor onze digitale toekomst.

Share This

Share This

Share this post with your friends!

/** * Adding a color picker to your form * * @link https://wpforms.com/developers/how-to-add-a-color-picker-to-your-form/ */ function wpf_dev_color_picker_field() { ?>