de meest relevante artikelen en nieuws over kunstmatige intelligentie op één plek!

 

AI Superscam mogelijkheden

AI Prompt Engineering en het gebruik van AI Applicaties is voor iedereen toegankelijk. Zoals te leren op deze site is het zelfs mogelijk om het LMM systeem ChatGPT een artikel laten schrijven als een bepaalde auteur. Het is middels de juiste technieken ook mogelijk een AI systeem de schrijfstijl van bijvoorbeeld een groot bedrijf aan te leren. Dit ongeacht de taal. Deze mogelijkheid maakt het mogelijk om scams op te zetten die niet van echt te onderscheiden zijn, door iedereen in iedere taal.

Daarom heeft Apple-mede-oprichter Steve Wozniak zijnt bezorgdheid geuit over het potentieel verkeerde gebruik van met AI aangedreven tools door cybercriminelen om overtuigende online-oplichting te creëren.

Wozniak vreest dat AI in verkeerde handen terechtkomt en leidt tot meer oplichting en moeilijker te detecteren online fraude.

De gerenommeerde ingenieur pleit voor regulering van AI-technologie om het gebruik ervan door kwaadwillende partijen te beperken die mensen willen misleiden over hun identiteit en bedriegen om gevoelige informatie te verkrijgen.

Wozniak’s opmerkingen komen op een moment waarop het gebruik van AI-technologie in opkomst is. Veel bedrijven maken gebruik van met AI aangedreven tools om hun processen te automatiseren, hun efficiëntie te verbeteren en nieuwe producten en diensten te creëren.

OpenAI’s ChatGPT en Google’s Bard zijn enkele van een groeiend aantal generatieve AI-tools die op een natuurlijke en menselijke manier schriftelijk kunnen converseren met mensen.

Volgens een rapport van Goldman Sachs zal de technologie naar verwachting in de komende jaren invloed hebben op ongeveer 300 miljoen werkplekken, maar voegde eraan toe dat veel van deze banen waarschijnlijk zullen worden ondersteund door AI in plaats van vervangen.

Desalniettemin is Wozniak van mening dat AI-technologie vatbaar is voor misbruik door cybercriminelen, die het kunnen gebruiken om iemands stem te klonen en hun vrienden of familie te misleiden om geld te geven. Wozniak hoopt dat AI kan worden getraind om dergelijke oplichting te herkennen en het doelwit te waarschuwen om passende maatregelen te nemen om zichzelf te beschermen.

Wozniak was een van de ongeveer 1000 technologie-experts die hun naam hebben gezet onder een brief in maart waarin werd opgeroepen tot een zes maanden durende pauze in de ontwikkeling van sommige AI-tools, zodat richtlijnen voor veilig gebruik kunnen worden opgesteld.

Hij wil dat de grote techbedrijven worden gereguleerd, zodat ze binnen bepaalde grenzen blijven en “denken dat ze overal mee weg kunnen komen”. Wozniak vroeg zich echter ook af of dergelijke regulering effectief zou zijn en stelde dat “de krachten die streven naar geld meestal winnen, wat een beetje triest is.”

Naarmate AI-technologie zich blijft ontwikkelen, is het essentieel om ervoor te zorgen dat het gebruik ervan wordt gereguleerd om te voorkomen dat cybercriminelen het voor frauduleuze activiteiten gebruiken. Tegelijkertijd is het belangrijk om regulering en innovatie in evenwicht te brengen, zodat AI-technologie op een verantwoorde en veilige manier kan worden ontwikkeld.

Share This

Share This

Share this post with your friends!

/** * Adding a color picker to your form * * @link https://wpforms.com/developers/how-to-add-a-color-picker-to-your-form/ */ function wpf_dev_color_picker_field() { ?>