DE CHATGPT CHEAT SHEET 

Tips & trics bij het ontwerpen van prompts

Download de infographic over de structuur van prompts en lees 25 tips hoe je een goede prompt kan ontwerpen.

Tips bij het ontwerpen van AI Prompts

prompt engineering is van essentieel belang om de prestaties, controle, kwaliteit en ethische aspecten van AI-modellen te verbeteren. Door aandacht te besteden aan het ontwerpen van effectieve prompts, kun je de mogelijkheden van AI ten volle benutten en waardevolle resultaten genereren, of dit nu voor je studie, werk, bedrijf of gewoon voor de “fun” is. Op basis van de voorgaande “lessen” volgen nu 25 waardevolle tips bij het opstellen van goede prompts.
AI prompt engineering de structuur van een prompt infographic

Tips, trics en meer…

Of je nu nieuwe AI-prompts wilt maken of je bestaande prompts wilt verbeteren, deze tips zullen je helpen om meerwaarde te creëren en je AI-modellen beter te laten presteren. Onze praktische suggesties zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder Taak, Instructie, Context, One Shot, Input en meer.

Ons team van AI-experts heeft deze tips samengesteld op basis van hun uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van AI-ontwikkeling. We hebben de tips zo eenvoudig mogelijk geformuleerd, zodat je er direct mee aan de slag kunt en de gewenste resultaten kunt bereiken.

Of je nu op zoek bent naar begeleiding bij het formuleren van duidelijke taken, het opstellen van gedetailleerde instructies, het creëren van de juiste context of het optimaliseren van je inputprompts, we hebben je gedekt. Volg onze aanbevelingen en experimenteer met verschillende parameters en instellingen om het maximale uit je AI-prompts te halen.

Bij elke stap van het ontwerpproces staat betrouwbaarheid en expertise centraal. We streven ernaar om jou te voorzien van informatie van hoge kwaliteit, gebaseerd op solide expertise en betrouwbare bronnen. Vertrouw erop dat onze gids je zal helpen bij het ontwerpen van krachtige en betrouwbare AI-prompts.

Taakprompts

 1. Definieer duidelijk het specifieke doel dat je wilt bereiken met de taakprompt.
 2. Houd de taakformulering zo concreet en specifiek mogelijk, zodat het AI-model begrijpt wat er van het verwacht wordt.
 3. Overweeg om voorbeelden van gewenste uitvoer toe te voegen om het model te begeleiden.
 4. Experimenteer met verschillende parameters, zoals temperatuur en kansinstellingen, om de gewenste uitvoer aan te passen.
 5. Test de taakprompt met diverse inputs en controleer of de uitvoer voldoet aan de verwachtingen.

Instructieprompts

 1. Geef heldere en gedetailleerde instructies over wat het AI-model moet doen om het gewenste resultaat te bereiken.
 2. Maak gebruik van actieve woorden en geef stapsgewijze instructies om verwarring te voorkomen.
 3. Overweeg om voorbeelden of referentiemateriaal op te nemen om het model te begeleiden bij het begrijpen van de instructies.
 4. Test de instructieprompt met verschillende variaties van input om de robuustheid ervan te beoordelen.
 5. Evalueer regelmatig of de instructies nog steeds effectief zijn en pas ze indien nodig aan.

Contextprompts

 1. Zorg voor een duidelijke en beknopte beschrijving van de achtergrondinformatie en situatie die relevant is voor de taak.
 2. Overweeg om voorbeelden, afbeeldingen of “seeds” toe te voegen om het AI-model te helpen de gewenste reactie beter te begrijpen.
 3. Verifieer of de context voldoende en relevante informatie biedt voor het AI-model om de taak te begrijpen en te voltooien.
 4. Experimenteer met verschillende contextuele aspecten om te zien welke het beste werken voor jouw specifieke taak.
 5. Zorg ervoor dat de context niet te beperkend is en het AI-model voldoende ruimte geeft voor creativiteit.

One Shot-prompts

 1. Wees duidelijk en beknopt in de instructies en vereis dat het AI-model de taak in één enkele poging voltooit.
 2. Geef het AI-model voldoende context en instructies om de taak correct uit te voeren zonder herhaalde interactie.
 3. Test de one shot-prompt met verschillende testcases om te controleren of het AI-model consistent en betrouwbaar presteert.
 4. Beperk de complexiteit van de taak om de slagingskans van het AI-model te vergroten.
 5. Evalueer regelmatig of de one shot-prompt nog steeds geschikt is voor het gewenste doel.

Inputprompts

 1. Zorg voor een duidelijke specificatie van de gewenste input, zoals tekst, afbeeldingen of andere gegevenstypen.
 2. Overweeg om verschillende varianten van input te testen om de veelzijdigheid van het AI-model te beoordelen.
 3. Maak gebruik van kwaliteitscontrolemechanismen om ongewenste input te filteren en te voorkomen dat het AI-model misleidende resultaten genereert.
 4. Verifieer of de inputprompt compatibel is met het gebruikte AI-model en platform.
 5. Houd rekening met de aard en kwaliteit van de input, omdat dit van invloed kan zijn op de betrouwbaarheid en prestaties van het AI-model.

Hopelijk zijn deze tips waardevol en praktisch voor het ontwerpen van goede AI-prompts! Onthoud dat het iteratieve proces van ontwerpen, testen en optimaliseren je zal helpen om de beste resultaten te behalen. Succes!

Share This
/** * Adding a color picker to your form * * @link https://wpforms.com/developers/how-to-add-a-color-picker-to-your-form/ */ function wpf_dev_color_picker_field() { ?>