de meest relevante artikelen en nieuws over kunstmatige intelligentie op één plek!

 

40% van alle werknemers zal volgens IBM bijgeschoold moeten worden.

Het Tijdperk van de Augmented Workforce: De Synergie tussen Mens en Machine

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) en automatisering heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we naar werk kijken. Terwijl velen zich zorgen maken over de vraag of robots onze banen zullen overnemen, suggereert onderzoek van het IBM Institute for Business Value dat we aan de vooravond staan van een spannend nieuw tijdperk: dat van de ‘augmented workforce’.

Inleiding tot de Augmented Workforce

 • Wat is het? Het concept van de ‘augmented workforce’ gaat over het samenvoegen van menselijke capaciteiten met de kracht van machines. In plaats van een wereld waar machines de mens vervangen, kijken we naar een toekomst waarin menselijke vaardigheden worden versterkt door technologie.
 • Mens en machine in harmonie: De sleutel tot deze toekomst is een synergetische relatie waarbij machines routinetaken overnemen en mensen in staat stellen zich te concentreren op complexere, meer waardevolle taken.

De Impact van AI: Verandering, geen Vervanging

 • AI als aanvulling: Terwijl sommige banen ongetwijfeld zullen veranderen of zelfs verdwijnen door AI, stelt het onderzoek dat de meerderheid van de banen zal worden ‘aangevuld’ in plaats van vervangen. Dit betekent dat AI bepaalde taken binnen een functie zal overnemen, waardoor werknemers zich kunnen concentreren op andere aspecten.
 • Bijscholing is essentieel: De snelle implementatie van AI en automatisering betekent dat bijscholing cruciaal is. Organisaties moeten actief investeren in het opleiden van hun werknemers om ervoor te zorgen dat ze relevant blijven in deze snel veranderende omgeving.

Werknemersverwachtingen in een AI-gedreven Wereld

 • Zoeken naar zinvol werk: Meer dan ooit willen werknemers werk dat betekenis en doel heeft. In een wereld waar machines veel van het routinewerk kunnen overnemen, zoeken werknemers naar rollen waarin ze echt impact kunnen maken.
 • De behoefte aan autonomie: Naast zinvol werk willen werknemers ook autonomie. Ze willen de vrijheid en flexibiliteit om hun taken op hun eigen manier uit te voeren, ondersteund door technologie.

Vaardigheden voor de Toekomst: Meer dan alleen Technologie

 • De evolutie van vereiste vaardigheden: Hoewel STEM-vaardigheden (Science, Technology, Engineering, Mathematics) belangrijk blijven, zijn het de ‘soft skills’ zoals communicatie, samenwerking en kritisch denken die aan belang winnen.
 • De rol van technologie: Interessant is dat, naarmate technologie geavanceerder wordt, het toegankelijker wordt voor de gemiddelde gebruiker. Dit betekent dat werknemers, zelfs zonder diepgaande technische kennis, in staat zullen zijn om technologie effectief te gebruiken in hun dagelijkse taken.

Organisatieverandering: Meer dan alleen Technologie Implementeren

 • Herziening van operationele modellen: Succesvolle organisaties kijken verder dan alleen het implementeren van nieuwe technologieën. Ze herzien hun gehele operationele model om te zorgen voor maximale efficiëntie en waardecreatie.
 • Cultuur van voortdurende innovatie: In de wereld van de ‘augmented workforce’ is stilstaan achteruitgaan. Organisaties moeten een cultuur van voortdurende innovatie en leren bevorderen om relevant te blijven.

Naar een Toekomst van Samenwerking tussen Mens en Machine

 • Leiderschap in het nieuwe tijdperk: Leiders moeten de weg wijzen door te investeren in zowel technologie als mensen. Dit betekent het bevorderen van bijscholing, het ondersteunen van werknemers bij de overgang naar nieuwe rollen en het waarborgen van een cultuur waarin innovatie en aanpassingsvermogen worden gevierd.

Het tijdperk van de ‘augmented workforce’ biedt ongekende kansen. Door de krachten van mensen en machines te bundelen, kunnen we nieuwe hoogten van productiviteit, innovatie en werktevredenheid bereiken. Het is een reis die zowel uitdagingen als kansen biedt, maar met de juiste mindset en aanpak kunnen we een toekomst creëren waarin iedereen wint.

Download het originele artikel

Share This

Share This

Share this post with your friends!

/** * Adding a color picker to your form * * @link https://wpforms.com/developers/how-to-add-a-color-picker-to-your-form/ */ function wpf_dev_color_picker_field() { ?>